Rehabilitació d’edificis amb Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) i drones a Catalunya

Rehabilitación edificios Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès. Inspecciones técnicas con drones en tejados y cubiertas Lloret de Mar
Rehabilitació edificis Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès. Inspeccions tècniques amb drones a teulades i cobertes Lloret de Mar

 

Reformes i rehabilitació d’edificis a Sant Boi de Llobregat. Inspeccions tècniques amb drones a teulades i cobertes a Bai Llobregat

 

 


Inspeccions tècniques amb drones en teulades i cobertes

La creixent demanda d’inspeccions amb drones a teulades i cobertes per a reformes a llocs com Sant Boi de Llobregat, Pineda de Mar, Arenys de Mar, Sant Cugat del Vallès, Tossa de Mar, Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guixols, Begur , Pals, Platja d’Aro, S’Agaró i Calonge, indica la importància d’aquest innovador servei al sector de la construcció.

D’acord amb la ITE (Inspecció Tècnica d’Edificacions) establerta al Reial decret llei 8/2011, els edificis amb més de 50 anys d’antiguitat s’han de sotmetre a inspeccions periòdiques o manteniment preventiu. Aquestes revisions garanteixen un adequat estat de conservació en termes de seguretat, accessibilitat, salubritat i ornament. Elements com teulades, cobertes, façanes, mitgeres i fonaments poden ser objecte d’aquestes inspeccions.

 

 

Beneficis de la inspecció amb drones en teulades i cobertes

Les inspeccions amb drones ofereixen nombrosos avantatges en comparació amb les inspeccions tradicionals realitzades per professionals de la construcció. En utilitzar drones, es minimitza la sinistralitat laboral i es redueix el temps invertit en les inspeccions, cosa que es tradueix en un estalvi significatiu de costos per als clients que contracten aquests serveis.

El procés consisteix que el dron capturi imatges aèries que després són analitzades per determinar les necessitats i deficiències de cada immoble. Aquests dispositius també poden proporcionar dades avançades, com ara visualitzacions en 3D i mapes.

 

 

Situació actual de les inspeccions amb drones a Espanya

Tot i que a països com els Estats Units ja s’ha adaptat la normativa per permetre l’ús de drones en inspeccions tècniques d’edificis, a Espanya encara estem esperant una legislació que reguli aquest tipus de serveis. Actualment, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria no permet el vol de drones a aglomeracions de persones ni a ciutats.

Tot i això, s’espera que aquest any s’aprovi una nova normativa que garanteixi la seguretat de les persones, promogui els diferents usos i aplicacions dels drones i permeti a empreses de reformes a Catalunya, com Grup FET A MÀ, ser més competitives en relació amb les inspeccions tècniques dedificis.

 

 

Inspecció tècnica d’edificis amb drones

La incorporació de drones a la inspecció tècnica d’edificis a llocs com Sant Boi de Llobregat i altres municipis catalans representa un avenç en l’eficiència i seguretat del sector de la construcció. A mesura que la normativa avanci, les empreses de rehabilitació d’edificis podran aprofitar aquesta tecnologia innovadora per oferir millors serveis als clients.

 

Posa’t en contacte amb un dels nostres assessors

a través

del telèfon: (+34) 620-53-04-54,

via correu electrònic: info@hechamano.es

o per whatsapp